dilluns, 20 d’abril del 2015

Espluguins apretant a la 9a Mitja de Mont-ral

Després de la tempesta i d'una nit de llamps i trons un matí ben radiant per acollir-nos al cor de les nostres muntanyes! Així doncs aquest diumenge 19 a les 9 del matí, Tots els Espluguins a punt de donar guerra a la cursa i la mitja marató de Mont-ral.
Aquesta vegada els runners Espluguins vam ser el Juan, el Toni, la Nuri, el Ton, el Marc i les nostres noves incorporacions al grup, l'Alba d'Almatret, que va fer la de 10km i el Miki, que va fer un paperàs!
La cursa sortia a la curiosa hora de les 9h20' de baix a la carretera, i primer de tot pujava a la roca foradada. maquíssima i que alguns anàven tan a fondo que ni van veure. D'allà es baixava al bosquet i a l'aixàviga per pujar al serrat del Pou. Descens cap a les fonts del Glorieta i retorn pel GR cap a Mont-ral, on l'avituallament et crida dien-te: Quedet... Quedet...
No li fas cas, i cap avall que fa baixada per una pista pedregosa fins a travessar el riu Brugent entre el Pinetell i Farena. Remontada tranquil.la fins a Farena i pel PR travessant diversos cops la carretera tornada a Mont-ral, 22km i 900md+ després... Un recorregut preciòs amb una bona organització... Llàstima que masses curses coincidien i erem poca gent. Sobre la 40ena.
Això sí! Sempre els companys de l'AAMP ens tenen preparat un bon esmorzar de pa torrat amb llonganissa i un munt de regals dels patrocinadors, a mode de trofeus que per ordre van triant...
Aixi doncs els guanyadors van marxar amb caixes de magdalenes de Mont-ral, pernils, caixes de fruita, mel d'alcover com la Nuri, o un dinar per dos persones com el Toni o un cinturó portabidons com el Juan. Cava, llibres, roba....
El primer a arribar de CAE, amb un temps de 2h17'28''i en 7a posició va ser el Toni, fent una cursa amb una sortida bona al grup del davant per trobar comoditat i amb molta cautela a les primeres baixades. Doncs s'havia de reservar... Pujant al serrat del pou, un ritmet de "bisonte" però intentant no parar a caminar. Així va arribar a Mont-ral, amb el Juan. Baixada bona a Farena i pujada anant cada cop a més per arribar a l'sprint amb el 8e classificat. Content per haver rebaixat en 10' la marca de l'any passat.

 L'Àlvaro, un bon amic que va acompanyar més de la meitat de la cursa al Toni, Les rampes li van fer baixar el ritme i va entrar uns minutets després en la 10a posició amb un temps de 2h22'39'' L'hematocrit sol no corre! s'ha d'entrenar específicament. Això sí va ser una bona disfrutada.
 El Juan va fer un carrerón, però va pecar d'exés d'entreno i de marxa el dia abans... I això es paga! Va sortir valent a bon ritme i a escassos metres del Toni. va ser pujant de les fonts del Glorieta que és van acabar ajuntant i el Juan adelantant-se per arribar primer a l'avituallament del poble. Un cop de baixada, el Juan va haver de parar a fer un riu! Això demostra que sempre s'ha de sortir amb la feina feta! llavors es va quedar sol i a la pujada de Farena a Mont-ral cada pedra li recordava els gots de cervesa a la taverna i l'escassetat de descans nocturn...També va descobrir, que quan comença la calor, has de començar a untar-te aixelles i mugrons de vaselina per no patir. Però aquest home és un senglar! Tot i això va arribar a dalt valent i content! I es que no cal quedar primer per sentir-te i ser un autèntic campió! Tot i això va fer una meritòria posició quedant el num 12 absolut amb 2h25'53''.
 El Ton, va arribar poc després. Va quedar el num 15 amb un temps de 2h26'15''. Va sortir com sempre a veure-les venir i de seguida es va anar animant. El recorregut li va encantar i a cada racó va disfrutar de valent. Van anar una estoneta junts amb el Marc Martí, i  poc a poc cadascú va agafar el seu ritme.
 De sorpresa també vam veure el Lluís Pons, que va córrer la mitja. Encara que no el tinguem al grup, sabent que és un bon corredor, l'haurem de fitxar! Va quedar el num 18 en un temps de 2h30'10''.
 El Marc, va venir a disfrutar, i ho va fer. Enguany encara no ha pogut entrenar massa, i el seu objectiu més que acomplert era acabar dignament sense quedar com un titella i disfrutar del recorregut i del paisatge. Va sortir de bon principi a ritme bisonte, sabent que era força trenca-cames i calia anar reservant a cada pujada l'energia necessària sense despesa extra. Es va gestionar perfectament i va arribar amb moltes ganes de tornar a agafar un bon estat de forma per donar força guerra de cara a les seguents curses... Tot i això va rascar la 19 posició i arribant al psicològic timing de 2h30' 55''. Aquesta cursa fer 2h30' amb lo trenca-cames que és ja és una bona marca!
 El nostre campió local i amfitrió, el Lluís, va fer una bona cursa aguantant com va poder. Despres de dies sense còrrer però amb molts globus vermells va fer una cursa d'anar aguantant. doncs coneixia el recorregut a la perfecció. Segons ell, va fer rècord patata! jaja Va arribar seguit del MArc en la 20 posició i en un temps de 2h32'02''.
 La nostra campiona, la Nuri! no tenia gaires bones sensacions, estava encostipada i havia passat la nit del lloro... Però si ne's de valenta! Així que a les 7 del matí diu: Va vinc! No va poder donar gaire guerra doncs no es trobava bé, tot i així va fer tercera a molt poquet de la segona que tenia a totstemps a tocar però se li esmunyia quan ja la tenia... Total 3a fèmina en un temps total de 2h54'50''  Quan estigui a tope, que tremolin les altres que la torpedo Espluguina els presentarà batalla! Un triomf haver fet la mitja en menys de 3h.
Sort que de trofeu, va agafar dos pots de mel per l'encostipat! I ja la podeu veure... per feta caldo que estigui sempre amb un somriure a la cara. Va trobar a faltar la Cristina, i a l'Eva! Companyes de fatigues força canyeres que no van poder venir i aviat donaran de que parlar...
Les altres nostres trail-womens les teniem a quasi totes entre dinars, vins i vestits medievals.
Caram amb el Miki, el nostre fitxatge estrella del grup de watsapp de corredors Espluguins va fer una cursa molt bona i va entrar en la 3a posició de la general amb molt bon temps, 2h07'20''. de fet un temps estratosfèric!!! Per fi tenim algú que no sigui noia que puja al podi i deix el nom de l'Espluga també al lloc més alt! Ara només falta fitxar-lo per que corri pel club atlètic i es sumi a la marea verda!
Per finalitzar una foto d'abans de la sortida, on feiem encara bona cara i amb moltes ganes a les cames! En resum: una magnífica cursa, ben marcada i organitzada, amb un bon tec a l'arribar! Premi pels 12 primers i un recorregut que no et deixa indiferent.
Pels que no vau poder venir i us agradaria veure el recorregut ja provarem de fer un dia un altre cop el recorregut... Així el disfrutareu i preparareu... Doncs l'any que ve em de ser més de 10 a córrer i a disfrutar!

Text: Blogger
Fotos: Gemma

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gran crònica d'un gran dia!!